Friday, April 3, 2009

Sekitar kenangan di Zoo Negara

Lama sangat-sangat dah saya nak ke Zoo Negara. Akhirnya suami menunaikan impian saya ini. Thanks sgt2 mera baya ;-) Alhamdulillah..Hebat sungguh ciptaan ALLAH pada binatang-binatang, haiwan-haiwan ini. Cukup menginsafkan...



HAIWAN-HAIWAN KESAYANGAN..

1) Bermula dengan ikan-ikan..


2) Group monyet, beruk, mawas dan yang seangkatan dengannya. Saya paling suka haiwan-haiwan bahagian ni. Aktif dan agresif.


3 ) Tiba di bahagian haiwan-haiwan yang besar, tinggi dan ganas-ganas..





Fakta menarik tentang Singa. 90 % kehidupannya akan dihabiskan dengan berehat dan tidur. Muhasabah buat kita. Adakah kita ingin jadi seperti singa ini? 2,3 kali kami round area situ, dia masih tertidur dengan nyenyak, tak bangun-bangun..

Cheetah vs Harimau Kumbang
Buaya yang sedang berehat-rehat

4) Bahagian haiwan yang jinak, baik dan selalu jadi pemangsa..

Kanggaroo yang bawak anak kat perut..
Kura-kura Gergasi

5) Alhamdulillah, sempat jugak kami menonton pertunjukkan singa laut yang cerdik secara percuma..

6 ) Tanpa disangka-sangka, kami juga terserempak dengan rombongan dari Kelab Bomba KISAS yang tengah membuat khidmat masyarakat di Zoo ini. Memang menarik. Aura KISAS dimana-mana..

Bersama Cikgu Norisah dan Miss Rajesh tersayang...


Adik-adik KISAS..


1 comment:

NURUL SYUHADAH MOHAMED DZARAWI said...

saLam ...
jumpa cg norisah..? waa..mmg ada jodoh la kakak.