Wednesday, November 4, 2009

Suamiku Menggugat di QIYAMAH 2012


Alhamdulillah, disaat-saat peperiksaan akhir semester (Final Exam Sem 1 2009/2010) ini menjelma, saya masih diberi kesempatan untuk mengikuti beberapa program menarik bersama suami selain mengadap buku-buku dan nota-nota subjek yang menimbun.

Tanggal 2hb November yang lepas, saya telah menjalani satu kertas peperiksaan Administrative Law. Subjek kegemaran saya walaupun saya terpaksa melakukan pecutan terakhir last minute, namun Alhamdulillah dengan bantuan dari Allah S.W.T saya merasakan yang saya telah dapat menjawab dengan baik untuk subjek tersebut. Alhamdulillah. Bila saya menelefon mak saya pada petangnya, mak seperti selalu sentiasa mendoakan saya. Malah, saat saya menghadapi peperiksaan tersebut, mak dan ayah sama-sama membacakan Yaasin dan solat hajat pada malam sebelumnya. Ya Allah, betapa bertuahnya saya dikurniakan mak dan ayah yang cukup baik dan beriman, yang sentiasa mendoakan saya siang dan malam. Walau saya sudah bersuami kini, kasih sayang mereka tidak pernah berkurang buat saya. Ya Allah, saya cukup bersyukur. Berilah kekuatan pada saya untuk menjadi anak solehah mereka dan mampu membalas segala jasa mereka Ya Allah..

Malamnya saya mengikut suami ke UIA PJ kerana beliau dijemput untuk menyampaikan sebuah talk yang bertajuk "QIYAMAH 2012". Buat pertama kalinya dalam sejarah sepanjang saya mengikuti suami memberi kuliah dan ceramah, saya melihat kehadiran audiens yang begitu ramai. MasyaAllah. Terkejut saya pada mulanya. Sampai melimpah ruah di Dewan Malik Faisal Pusat Asasi UIA PJ pada malam tersebut.


Alhamdulillah, talk anjuran Persatuan Pelajar Pre-Sains @ PRESSS (Pre-Science Students' Society) tersebut berjalan lancar. Saya yang selayaknya dan sepatutnya dah boring mendengar ceramah suami saya ini tak berkelip mata pada malam tersebut. Saya terlalu asyik dan teruja dengan pelbagai video menarik dan pendedahan demi pendedahan tentang Iluminati yang disampaikan oleh suami saya. Tahniah buat Ust Syaari yang telah berjaya menyampaikan talk tersebut dengan baik setelah berpenat lelah membuat research 2,3 hari sebelumnya. Kalau nak tahu lanjut, nantikan posting suami saya di blog beliau nanti :-)


Terima kasih saya ucapkan kepada semua adik-adik tenaga penganjur pada malam tersebut. Terutama kepada 'kawan' baru saya, Kak Fi (Kak Safiyah) dan Kak Fatin, advisor PRESSS yang juga merupakan lecturer muda ni UIA PJ. Kepada adik-adik komiti yang telibat yang cukup baik melayan saya dan suami. Saya sangat-sangat gembira pada malam tersebut. Terima kasih sangat pada semua dan tahniah kerana berjaya menganjurkan sebuah program yang cukup menarik. Moga segala amal kita mendapat ganjaran di sisi Allah S.W.T.




2 comments:

cahaya bisikan rahsia said...

Salam. Alhamdulillah tahniah buat ustz syaari atas talk yang sangat membuka minda najwa dan rakan2. Kesempatan berjumpa dengan akak sangat bermakna.Malam tu najwa jumpa akak 2 kali. HEHEHHE.. mula2 masa ustaz syaari tengah mengcopy video2 tu kepada muslimin. Then akak berdiri sorang2 kat depan tu. Najwa(pakai baju kurung warna hijau) dan sahabat datang dan salam dengan akak. Keduanya before akak nak balik, jumpa akak sekali lagi. Ingat x ayat 'akak ni macam budak2 la'..hehhe sebab akak bawak balik belon. Apa2 pon alhamdulillah ilmu yang sangat berguna buat kami dunia akhirat.

p/s: akak comel sangat malam tu..:)

syakirah said...

salam akak...Alhamdulillah,syukur yg x trhingga akhrny,dpt jgak ust bntangkn tjuk ni dgn hebat skali..sbnrny sy pling gmbira dpt jmpa akak mlm 2...msa akak da nk blik da...siap pgang belon lg..dua2 mrah lak 2..hehe..apepun,insyaAllah kita jmpe lg..akak dtg la 10 nov ni..